Bordercollie & Shetlanninlammaskoira

LoitsuLoitsu

Mustan Magian Prikke
Syntynyt 26.5.2007
Sukupuoli: Uros
Säkä noin 52cm ja paino 20kg
Sukutaulu (KoiraNet)


Loitsu on työintoinen ja suorastaan työnarkomaani. Se on myös erittäin taistelutahtoinen, saalisviettinen ja innokas nuori uros. Loistu tekee kaiken täydellä sydämellä ja onkin temperamenttinen ja nopea, mutta osaa myös rauhoittua silloin kun mitään ei tapahdu.
Loitsu oppii uudet asiat nopeasti ja siitä löytyy aimo annos omaa tahtoa. Kun Loitsu kunnioittaa ohjaajaa se tekee hänelle kaikkensa, mutta jos sen mielestä ohjaaja ei jotain oikein hallitse, se saattaa päättää näyttää tälle miten se asia oikein pitäisikään tehdä. Loitsussa on kovuutta ja se unohtaa ikävät asiat samantien. Tämä tuli hyvin eteen kun ajoin hirvikolarin ja Loitsu oli kyydissä. Loitsua eivät pimeässä vilkkuvat hälytysvalot, kolari yms paljoa hätkäyttäneet vaan se nautti palomiesten rapsutuksista selällään..
Loitsu pitää ihmisistä suunnattomasti ja sen kanssa on kaiken kaikkiaan hyvin helppo elää kunhan muistaa pitää varman johtajan pallin itsellään. Kotona se on lähes huomaamaton ja tulee hyvin toimeen muiden koirieni kanssa.

Loitsu on valloittava persoona, joka jaksaa ihastuttaa aina positiivisella ja rennolla asenteellaan. Sen kanssa on hyvin helppo reissata, koska se on kuin kotonaan kaikkialla.

Loitsulta katkesi tapaturmaisesti kinnerjänne 6,5 kuukauden ikäisenä hakutreeneissä kun joku terävä esine viilsi jänteen poikki. Jännettä on leikkauksen jälkeen kuntoutettu ahkerasti ja paraneminen on hyvällä tolalla. Aika tulee näyttämään, miten jänne kestää pitkällä tähtäimellä.

Loitsun kanssa treenataan tällä hetkellä ykköslajeina tokoa ja peltojälkeä. Muuna lajeina on paimennus jota tehdään aina kun päästään lampaiden pariin. Metsäjälkeä, hakua ja agilityä ehdittiin harjoitella ennen onnettomuutta, mutta nyt on täytynyt jättää ainakin agility kokonaan pois, koska kerran katkennut kinnerjänne ei tule sitä pitkällä tähtäimellä kestämään.

loitsu2loitsu3loitsu4loitsu5_75
loitsu6_75loitsu7_75loitsu8_75loitsu9_75

 

Diving Rod`s Fun Glub ”Ilo”

•Rotu Bordercollie.
•Syntynyt 3.8.2013
•Sukupuoli: Narttu
•Säkä: Kasvaa vielä
•Sukutaulu
Ilo on Loitsun veljen tyttärentytär. Ilo on nimensa mukaan iloinen ja sosiaalinen koiranalku. Urahaaveissa olisi toko, pk-jälki ja paimennus.

 

Marmotina No Speed Limit ”Angry”

•Rotu Shetlanninlammaskoira
•Syntynyt 8.2013
•Sukupuoli: Narttu
•Säkä: Kasvaa vielä
•Sukutaulu
Iloinen ja sosiaalinen pikkutermiitti. Angrylle suunnitellaan agilitykoiran uraa. Angry on oma kasvattini joka asuu sijoituskodissaan Sanna Kataisen luona Kuopiossa.

Angryn emä on ”Norja” Java. Kun minulla tuli mahdollisuus lainata jalostuskäyttöön avointa ja hyvähermoista Norjaa, tartuin heti tilaisuuteen. Norja on kisannut agi1 luokassa nuoren ohjaajansa kanssa. Norjan sisko ja emä kilpailevat agi3 luokassa. Sisko on voittanut agilityn Suomenmestaruuden 2012. Angryn isä on ihana, avoin ja supernopea ”Hunni” Absurd Bi Black. Hunni kilpailee agilityn ylimmässä luokassa. Sekä Norjalla että Hunnilla on A lonkat ja terveet silmät.