Esittely

Olen Oona Tuormaa ja asun perheeni kanssa maaseudulla Äänekoskella noin 50km Jyväskylästä pohjoiseen.

Työkseni trimmaan, koulutan ongelmakoiria sekä erilaisia koiralajeja, joten myös työpäivät menevät koirien parissa: Kasvatan pienimuotoisesti kotioloissa rotuja pomeranian ja shetlanninlammaskoira.

Kennelnimen olen saanut vuonna 2005 ja samasta vuodesta olen kasvattnut ”pommeja”. Ensimmäinen ”sheltti” pentue meille syntyi vuonna 2013. Pennut kasvavat perheen keskellä tottuen aikuisiin, lapsiin, toisiin koiriin ja erilaisiin kodin ääniin. Kuulun molempien rotujen rotuyhdistyksiin ja pentuni rekisteröidään Suomen Kennelliittoon.

Ennen luovutusta pennut saavat useaan kertaan matolääkekuurin, ne pestään, totutellaan käsittelyyn, kynsiä leikataan ja ne trimmataan. Mukaansa pennut saavat pienet pentupaketit, jotka sisältävät ruokaa, lelun/leluja, luita, makuualustan ja kirjalliset ohjeet.

Luonne on minulle jo työni puolesta iso asia ja panostan terveyden, ja rodunomaisen ulkonäön lisäksi erityisesti luonteeseen. En käytä jalostukseen ihmisiä pelkääviä koiria vaan kaikki jalostukseen käyttämäni koirat ovat avoimia ihmisiä kohtaan. Ihmisiä pelkäävän koiran kanssa on hyvin vaikea elää ja se haukkuu huomattavasti enemmän kuin sosiaalinen koira. Niinpä sosiaalinen luonne on tarpeen niin arjessa, näyttelyissä kuin muissa harrastuslajeissa.